Čitaj mi!

Novi početak

Prva epizoda drugog ciklusa nacionalnog humanitarnog projekta i TV serijala "Novi početak" posvećena je Barbari i Milivoju Babin, iz sela Tomaševac u blizini Zrenjanina.

Mladi bračni par ima jednogodišnju ćerku Elenu a očekuju i prinovu. Žive skromno, u zajednici sa Milivojevim roditeljima i sestrama.

Voditeljka serijala
Voditeljka serijala "Novi početak", Marija Veljković

Upoznali su se vrlo mladi, preko društvenih mreža. Iako njihova sela nisu mnogo udaljena, dopisivali su se čak šest godina pre prvog susreta. Danas žive u skladnom braku ali i u teškim uslovima. 

Milivoj se bavi stočarstvom i uslužnim čuvanjem krava, a on i supruga već neko vreme maštaju da jednog dana imaju sopstveno seosko domaćinstvo, sa mnogo domaćih životinja. 

Zahvaljujući dobrim ljudima i pravim, ozbiljnim projektima, kao što je serijal "Novi početak" - Barbara i Milivoj su dobili priliku za novi životni početak - njihova maštanja će se i ostvariti...

Voditeljka emisije Marija Veljković je najpre pronašla tri adekvatne kuće, kao predlog za izbor jedne koja se ovoj porodici učini najadekvatnijom za novi, samostalan život porodice.

Kada se bračni par izjasni oko izbora porodičnog objekta, Vlada Republike Srbije putem Ministarstva za brigu o selu - doniraće im potrebna sredstva za kupovinu te kuće.

Kako bi i ova porodična zajednica u novom, sopstvenom  domu što pre uspešno započela bolji i kvalitetniji život u novoj sredini, tim serijala "Novi početak" donirao im je sve ostalo što im može biti od koristi za bezbrižniji novi početak, odnosno sve ono čime pouzdano mogu ostvariti potpunu ekonomsku održivost svog seoskog domaćinstva...

Pratite "Novi početak" - autentične priče o našim ljudima koji su hrabro odlučili da se ne mire sa turobnom svakodnevnicom već da vredno rade i izbore se da novi, bolji porodični život izgrade ispočetka, u novoj životnoj sredini - u selima Srbije.

Prva epizoda druge TV sezone serijala "Novi početak" je na programu u petak, 27. januara u 21.15