Čitaj mi!

RTS ordinacija: Osteoporoza

Zdrava misija u "RTS ordinaciji" se nastvalja. Ove nedelje očekuje vas ispovest pevača narodne muzike o tome kako je prevazišao ozbiljne zdravstvene krize. Centralna tema biće posvećena osteoporozi, a saznaćete i trikove i savete kako se lakše boriti sa insulinskom rezistencijom.

U prvom delu emisije "Moja borba" pevač Amel Ćeman Ćemo otvoreno će govoriti o tome kako su mu godine pandemije bile teške, ali ne zbog virus korona, već zbog raznih drugih zdravstvenih komplikacija. Bio je pred sepsom zbog infkecije koja ga je zadesila, a odmah zatim dobio je gnojnu anginu grla posle koje će otkriti da ima tumor na krajniku. Kako je sve to prevazišao gledaćete ove nedelje u RTS ordinaciji.

"RTS ordinacija"

U "Ordinaciji" će biti reči o osteoporozi. Saznaćete zašto i kada ovaj problem smanjene gustine kostuju nastaje, kako se leči i koliko mogu da pomognu vežbe i ishrana. Sve će razjasniti doc. dr Ivica Jeremić, reumatolog, a dr Jelena Aleksić, fizijatar i reumatolog, razjasniće koje vežbe jačaju kosti.

"RTS ordinacija"

U bloku "Hrana kao lek" bavićemo se trikovima i savetima kako se lakše boriti sa insulinskom rezistencijom koju često nazivaju predvorjem dijabetesa. Kako i šta se radi u restoranu, a da se napravi bolji izbor, kako se jedu slatkiši, koji čajevi i suplementi mogu da koriste objasniće magistar farmacije i nutricionista Marija Milanović.

"RTS ordinacija", Marija Popović

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Tatajana Simić.