Čitaj mi!

Svadba iz mog kraja

Slučajan susret nekadašnjeg ljubavnog para nakon dve decenije, učinio je da obnove svoju vezu, ponovo se zavole i ljubav krunišu brakom. A organizovali su i lepu, veselu svadbu u seoskom ambijentu...

U šesnaestoj epizodi drugog ciklusa serijala "Svadba iz mog kraja", otkrivamo nesvakidašnju priču iz Koceljeve - Dušica Ilić i Goran Janković su posle više od dvadeset godina poznanstva i veze iz mladalačkih dana, odlučili da sklope bračnu zajednicu. Oboje za sobom imaju brakove i decu. Nakon svojih razvoda, sreli su se sasvim slučajno, na autobuskoj stanici u Beogradu. Tu su razmenili kontakte i nastavili komunikaciju, koja je doprinela da se ponovo zavole i venčaju.

Goran je rodom sa sela i odlučio je da ovog puta svadbeno veselje organizuje u svom dvorištu i po svim tradicionalnim običajima ovog kraja.

Dan uoči venčanja, ekipu emisije mladenci su poveli na čuveni festival zimnice u Koceljevi. Zatim smo posetili i Goranovu porodičnu kuću u selu Družetić - tek da proverimo je li sve spremno za predstojeće veselje...

Dušica je po zanimanju poslastičar pa je svoju svadbenu tortu sama napravila. U isto vreme pravila je i tortu za krštenje njihovog sina, koji je rođen pre godinu dana.


Pored Goranovih roditelja i rodbine, u selo je stigla i mladina majka - da pomogne ćerki pred veliki dan. Mladoženjin profesor je spremio tradicionalnu narodnu nošnju koju će ponosno nositi tokom venčanja.

Uslediće mnogobrojni svadbeni svi običaji ovog kraja, koje će ispratiti naša Mirka Vasiljević.