Saga o Forsajtima

Na Prvi program RTS-a, 01. juna stiže britanska serija, nastala po čuvenom romanu Džona Golsvordija, nagrađenom Nobelovom nagradom za književnost - Saga o Forsajtima. (The Forsyte Saga, 2002)

Brojna porodica Forsajt živi udobnim životom više srednje klase u viktorijanskoj, a zatim i u edvardijanskoj Engleskoj. Dve glavne ličnosti su Soums Forsajt i njegov rođak Džolion Forsajt.

Soums je advokat, sav posvećen novcu i imanju. Živi prema konzervativnim društvenim normama. Negove jedine ljubavi su njegova prva prelepa supruga Irena i kći Fler rođena u drugom braku sa Francuskinjom Anetom.

Džolion je sasvim suprotan. Umetnik nekonvencionalnog ponašanja, koji napušta suprugu da bi živeo sa guvernantom svoje kćeri. Njihovi životi i životi njihove dece se prepliću u veoma dugom periodu od preko 30 godina, doneseći jednima sreću a drugima tragediju.

Serija koja predstavlja hroniku života tri generacije u periodu od 1870. do 1920, druga je po redu adaptacija čuvenog romana, koji spada u red najvrednijih dela svetske književnosti.

Uloge: Dejmijan Luis, Džina Maki, Rupert Grejvs, Joan Girfid...

Režija: Kristofer Menaul, Dejvid Mur

broj komentara 0 pošalji komentar