Fudbal - SP: Argentina - Island

Argentinci nisu briljirali kroz kvalifikacije. Štaviše, u poslednjoj utakmici su sebi obezbedili plasman u Rusiju. I pored toga su u najužem krugu kandidata za osvajanje trofeja, jer tim koji ima Lionela Mesija, i ne samo njega, nije teško zamisliti kao prvaka sveta.

Uostalom, Argentinci su jedna od osam reprezentacija koje se mogu pohvaliti da su bili najbolji na planeti. Za Mesija je ovo poslednja prilika da osvoji trofej sa nacionalnim timom, Finale u Brazilu i još tri finala Kopa Amerika nisu nešto što želi da pamti. Grupa C je po opštem mišljenju najjača, te je prvi meč protiv Islanda izuzetno važan za dobar zalet.

Islanđani su, posle debija na kontinentalnom prvenstvu pre dve godine, uspeli prvi put da se domognu i svetske smotre. U Francuskoj su pridobili simpatije mnogih, i nema sumnje da će mnogi biti na njihovoj strani u Rusiji. Oni u svom sastavu nemaju imena poput Mesija, Aguera, Iguaina, Dibale... Ali imaju tim, i to je njihova najveća snaga.

Bili su iznenađenje pre dve godine. Sada na tu kartu ne mogu da igraju, pa moraju da se potrude još više. Možemo očekivati zanimljivu utakmicu, ali se to očekuje od svake u grupi u kojoj su još i Nigerija i Hrvatska.

Meč se igra u subotu na stadionu Spartaka u Moskvi.

Komentator Miloš Krivokapić

broj komentara 0 pošalji komentar