Fudbal - SP: Tunis - Engleska

Prošlo je skoro osam godina od kada je Engleska zabeležila poslednju pobedu na Svetskim prvenstvima. Tada je savladana Slovenija, a potom je usledio poraz od Nemačke u osmini finala i tri razočaravajuća meča i poslednje mesto u grupi na šampionatu održanom u Brazilu.

Svetski prvaci iz 1966. godine svaki put na ovo takmičenje dolaze sa velikim očekivanjima, koja su uglavnom izneverena. Sada su malo tiši, a čini se da je Geret Sautgejt sklopio dobar tim, koji je bio ubedljiv u kvalifikacijama. Nisu doživeli poraz, uz samo dva remija i tri primljena gola. Grupa u kojoj su u Rusiji nije laka, ali protiv Paname i Tunisa su favoriti, dok će se sa Belgijom boriti za prvo mesto.

Prvi test za Engleze je protiv Tunisa, koji se na šampionat vraća prvi put posle 2006. godine. Ukupno su peti put u društvu najboljih i žele da pomrse konce favoritima. Pravo na nadu im daju dobri rezultati u 2018. godini u kojoj su bili bolji od Irana i Kostarike, odigrali su nerešeno sa Turskom i Portugalijom a izgubili su samo od Španije sa 1:0.

Utakmica između Engleske i Tunisa se igra u Volgograd Areni, a početak je u 20 časova.

Komentator Miloš Krivokapić

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar