Fudbal - SP: Danska - Australija

Kada god su pobeđivali na startu Svetskog prvenstva, Danci su prolazili u drugi krug. Trijumf nad Australijom mogao bi da im obezbedi ulazak u osminu finala i pre poslednjeg kola.

Danci su iskoristili svoju najzreliju priliku protiv Perua i uz mnogo sreće (promašen penal rivala) osvojili sva tri boda. Sledi susret sa čvrstim Australijancima, koji su za razliku od Peruanaca realizovali jedanaesterac, ali su ipak izgubili od Francuza na početku četvrtog uzastopnog učešća na Svetskom kupu. Danska u timu ima fenomenalnog Kristijana Eriksena, čiji učinak na poslednjih 14 reprezentativnih utakmica je 12 golova i 5 asistencija, dok Australija nema igrače svetske klase, ali je krasi čvrsta igra od prvog do poslednjeg minuta i snažan timski duh.

Australijanci su, međutim, pretrpeli poraze na poslednja četiri mundijalska susreta i novi neuspeh bi im zatvorio vrata nokaut faze, u kojoj su učestvovali samo 2006. godine. Danska je na prva tri nastupa na svetskim prvenstvima prebrodila prvi krug, jedino su podbacili u Južnoj Africi 2010. godine, kada su neočekivano izgubili od Japana. Na istom šampionatu Australijanci su naneli bolan poraz Srbiji rezultatom 2:1, što im je još uvek jedini trijumf na Svetskom kupu protiv neke evropske reprezentacije. Eventualna pobeda nad Dancima ostavila bi ih u trci za osminu finala i sasvim zakomplikovala situaciju u Grupi C.

Utakmica na Kosmos areni u Samari počinje u 14 časova.

Komentator: Vladimir Mijaljević

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar