Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika Slavimir Stojanović, naš internacionalno proslavljeni grafički dizajner, povod izložba "We are Percfet" u prostoru umetničke galerije Distribucija.

Najstarija muzejska institucija u Srbiji Narodni muzej svečano će biti otvoren 28. juna. U njemu se čuva oko četiri stotina hiljada artefakata - od 7. veka pre nove ere, pa do 20. veka. Najvredniji na stalnoj postavci, čija je priprema u toku.

U Kombank dvorani svečano je otvoren 27. Beogradski letnji festival BELEF. Aktuelno izdanje BELEF-a od 22. juna do 15. jula, ujedinjuje 25 raznovrsnih događaja, dominira muzički program. Biće izvedeno 12 koncerata klasične i zabavne muzike.

U Kragujevcu otvoren 8. Arsenal fest, jedan od najzanimljivijih letnjih muzičkih festivala na otvorenom u Srbiji.

U okviru dokumentarno-igranog serijala RTS-a "Narodno pozorište u 10 činova" snima se priča o baletu "Beli labud. Najavljujemo audio-vizuelni spektakl, muzički piknik pod zvezdama u Bloku 13 - Beogradsku filharmoniju u HD Odiseji. Na programu: remek dela klasične muzike uz spektakularne snimke Zemlje i Kosmosa.

U Viktorija i Albert muzeju u Londonu otvorena je izložba na kojoj je prikazana izuzetna kolekcija ličnih predmeta i odeće najčuvenije meksičke umetnice Fride Kalo.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar