Košarka - Kv. za SP: Gruzija - Srbija

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja sa borbama za odlazak na Svetski kup koji će 2019. godine biti odigran u Kini.

Izabranicima selektora Aleksandra Đorđevića predstoje dve utakmice u trećem kvalifikacionom prozoru, a prva je u Tbilisiju, 29. juna, protiv Gruzije od 17 sati, ekipe koju je naš tim u Beogradu savladao rezultatom 105:87.

Igrački kadar u novom susretu ove dve selekcije biće donekle promenjenu odnosu na prvi meč, a oba tima imaju problema sa izostancima košarkaša koji iz raznih razloga neće nastupati za svoje repreznetacije. Za Gruziju je ovo vrlo bitna utakmica, u koju košarkaši selektora Zurosa ulaze sa samo jednom pobedom i tri poraza.

Srbija je za sada na drugom mestu, jednu poziciju iznad Gruzije u grupi G ovih kvalifikacija sa dve pobede više. Prva je trenutno Nemačka koja će imati lak zadatak protiv autsajdera u grupi, selekcije Austrije, koja je bez trijumfa uz sva četiri neuspeha .Plasman u drugi krug kvalifikacija izboriće po tri prvoplasirana tima iz svake od osam grupa.

Komentator Slobodan Šarenac

broj komentara 0 pošalji komentar