Most

Druga epizoda: Henrik i njegov novi kolega Jonas nastavljaju da istražuju ubistvo Margrete Tormod. Njihova dva glavna traga su radikalna levičarska grupa, Crveni oktobar i nestali izbeglica, Tarik, koji je iščezao nakon što mu je odbijen zahtev za azil.

Margretin suprug, Nils Tormod, je u žalosti i smatra da policija ne preduzima dovoljno da pronađe njenog ubicu. Saga je u bolnici. Ona je proglašena nevinom i želi da se vrati na posao. Henrik takođe želi da zajedno s njom vodi istragu i Lilijan konačno prihvata predlog. Saga se veoma brzo angažuje u istrazi i radi gotovo dvadeset i četiri sata dnevno.

Međutim, još jedna žrtva ubistva pronađena je u Švedskoj. Opet je jasna veza sa Crvenim oktobrom, ali i sa ubistvom Margret Tormod. Za to vreme, Henrik ne može da prestane da razmišlja o njegovim nestalim ćerkama, a Saga nastavlja da istražuje šta se desilo sa njima i tako nailazi na nove informacije o Henrikovoj ženi, Alis...

Poslednja sezona popularne krimi serije "Most", ostavila je gledaoce širom planete u suzama zbog opraštanja od svog omiljenog lika - fantastične Sage Noren, koja ih je prethodne uzbudljive tri sezone vodila kroz neverovatno napete slučajeve, ali i upoznavala sa svojim neobičnom ličnošću i životom. Četvrta sezona serije "Most" nakon samo šest meseci od svetske premijere stiže i na RTS!

Prethodne tri sezone serije Most (Bron/Broen) oduševile su publiku širom sveta. Gledaoci su u prve dve sezone bez daha pratili istrage društveno neprilagođene Sage Noren i okorelog policajca Martina Roda, dok je u trećoj sezoni Saga dobila novog partnera - Henrika Saba.

Ponovo smeštena između Danske i Švedske, četvrta sezona počinje godinu i po dana nakon dešavanja u trećoj sezoni. Saga je i dalje u zatvoru, u toku je suđenje, a porota treba da donese odluku da li je kriva za smrt majke. Dok Saga čeka novosti, Henrik se muči da sazna istinu o svojoj porodici i da otkrije šta se zapravo desilo sa njegovom decom.

Za to vreme, policija dobija novi uznemirujući slučaj - žena je kidnapovana i brutalno ubijena u podnožju mosta. Ispostavlja se da je u pitanju Margaret Tormod, direktorka Agencije za migracije u Kopenhagenu, a policija motiv za ubistvo vidi u skandalu sa deporatcijama u koji je ona nedavno bila umešan.

Dansko-švedska krimi-drama autora Hansa Rozenfelda, u režiji Henrika Džordžsona, Šarlote Siling i Lize Sive, bez sumnje ulazi na listu najboljih evropskih TV radova van engleskog govornog područja.

Skandinavci su ovim delom uspeli čak da osvoje ostrvsku Bi-Bi-Sijevu publiku, koja je po pitanju ovog žanra odlično potkovana i poprilično probirljiva, jer u sopstvenom nacionalnom TV trezoru ima bogatu arhivu krimi serija. Serija je emitovana u preko sto zemalja širom sveta, a privukla je više od milion gledalaca i pobrala dobre kritike. Uspešnost pokazuje i to što je 2 godina nakon njene premijere snimljena američka verzija istog naziva (The Bridge) s Dijanom Kriger i Demijanom Bičirom u glavnim ulogama, kao i englesko-francuska verzija (The Tunnel), koju smo emitovali na našem Drugom programu.

Uloge: Sofija Helin, Ture Lindhart, Henrik Lundstrom, Kirsten Olesen, Marija Kule, Mikael Birkkjer

Režija: Henrik Džordžson, Šarlot Siling i Liza Siva

broj komentara 0 pošalji komentar