Oko: Grčka - potraga za nestalim u plamenu

Da li tek lokalizovanje požara otkriva razmere tragedije na Atici?

U Grkoj je trodnevna žalost zbog tragedije i požara u kojima je za sada život izgubila 81 osoba. Strahuje se da će broj stradalih biti i veći, jer se oko 200 ljudi vodi kao nestalo. O razmerama nesreće svedoče ugljenisana tela na koja nailaze spasioci na kopnu, i utopljenici koje pronalaze na moru. Simbol tragedije je selo Mati koje je praktično zbrisano sa lica zemlje.

Kako pomoći stradalima? Da li je pomoć potrebnija onima koji su ostali bez ičega ili onima koji traže članove porodica koji su nestali?

Da li su požari zaista lokalizovani? Postoji li opasnost da se ponovo aktiviraju? Šta su uzroci požara?

Kako je vreli talas zahvatio severnu Evropu i Kanadu? Da li je neuobičajeno vrelo leto u hladnijim delovima planete iznenađenje?

Šta je još, osim klimatskih promena, uzrok previsokih temperatura?

Gosti Oka: Vlada Plemić, pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a, Goran Mihajlović, pomoćnik direktora RHMZ-a i novinar Slobodan Marković, dugogodišnji dopisnik iz Atine.

Iz Atine se uključuju ambasador Srbije Dušan Spasojević i dopisnik Radio Beograda Majda Šimunec.

Emisiju vodi Dragana Ignjić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]