Kulturni dnevnik

Povodom Raških duhovnih svečanosti, koje se održavaju od 15. do 22. avgusta, gost je direktor manifestacije, Nikša Barlov.

Posle najznačajnijih poljskih nagrada među kojima su i Orden za zasluge Republike Poljske i Transantalntik za najistaknutije prevodioce i promotere poljske književnosti, Biserki Rajčić, ukazana je još jedna čast. Na predlog Udruženja poljskih pisaca dobila je nagradu "Počasni građanin Krakova".

Vodimo vas u Umetnički prostor "U10" na izložbu Save Kneževića. Postavka "Gde god vetar duva" jeste autorovo preispitivanje lične istorije.

U smederevskom Centru za kulturu održan je koncert iz dva dela. Međunarodno priznati autori sa umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane Srbije "Stanislav Binički" izveli su Sibelijusov "Konćertino" i operske arije Rosinija, Mocarta, Pučinija, Verdija...

Najavljujemo izložbu 48 primenjenih umetnika pod nazivom "Beograd - grad u kome stvaram", koja se otvara 2. jula u Galeriji "Singidunum".

Kvalitetne knjige, predstave, filmovi, koncerti... O svom izboru za ovo leto govore naši umetnici.

Vodimo vas u enormni park kraljevske rezidencije Burbona u Kazerti, koji je ovih vrelih, letnjih dana prava turistička meka. Zbog jedinstvenog umetničkog doživljaja pejzažne arhitekture i njenog koketiranja sa prirodom, park je na Uneskovoj listi svetske baštine od 1997. godine.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]