Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je direktor Arheološkog instituta u Beogradu Miomir Korać povodom priprema za 24. Limes kongres - prestižni naučni skup koji će od 31. avgusta do 9. septembra 2018. godine okupiti eminentne svetske stručnjake za aspekte rimske države i rimskog društva.

U Kulturnom centru Beograda otvorene su avgustovske izložbe - Izložba Lične geografije sa radovima sedam internacionalnih umetnica i EUtopija, video i ambijentalna instalacija Igora Bošnjaka sastavljena od printova i video radova koji prikazuju mapu Evrope, u stvarnom i izmaštanom izgledu.

Vranje je i ove godine domaćin festivala klasične muzike. Od 1. do 6. avgusta održava se peti festival Piano Summer.

Kulturni dnevnik vodi vas na premijeru serije "Jutro će promeniti sve" i najavljuje ovogodišnji Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji.

U Dubrovniku je premijerno izvedena prva dramska premijera festivala Dubrovačke letnje igre, "Mikelanđelo", u dramaturškoj adpataciji Milana Markovića Matisa, i režiji Sebastijana Horvata. Predstava je urađena u koprodukciji dubrovačkog festivala i pozorišta HNK iz Rijeke.

Bečka galerija Kunsthale je po pravilu mesto susreta konceptualne i performativne umetnosti. Trenutno u njoj izlaže jedan od najpoznatijih i najsvestranijih nemačkih autora, Olaf Nikolai, umetnik za koga protok vremena ima istu materijalnosti kao platno, boje ili gipsa.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu,  posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Tijana Todorović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]