Kulturni dnevnik

Muzej afričke umetnosti u Beogradu ovog leta predstavlja niz programa i radionica koji su deo aktuelne izložbe "Kenija, Tanzanija i Uganda: 1937-1939. Fotografije Kolomana Trčke", a predstavlja i program osmišljen sa idejom da se promovišu muzeji, prostorno izmešteni iz šireg centra grada.

Posebnu pažnju muzejskih posetilaca ali i profesionalaca privlači arheološko nalazište u Vinči, koje je promenilo pogled na praistorijskog čoveka.

Etnografski muzej predstavlja nematerijalno nasleđe Srbije, od zanatskih znanja i veština, načina pevanja do pripreme tradicionalnih jela, koje je upisano u Nacionalni registar.

O gostovanjima u Berlinu, na Raškim duhovnim svečanostima, u Vrnjačkoj Banji, kao i o novoj sezoni u kojoj će biti obeleženo 70 godina rada, govori gost Kulturnog dnevnika Predrag Radonjić, direktor Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici.

U Kulturnom dnevniku i o muzici i najslušanijim autorima, kao i o filmskim festivalima u Trebinju i Sarajevu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Snežana Stamenković Jojić
Realizator Marija Sredojević

broj komentara 0 pošalji komentar