Kulturni dnevnik

Treći međunarodni festival srednjovekovne muzike "Medimus" biće otvoren večeras u Atrijumu crkve Svetog Spasa u Prizrenu. Na festivalu, koji predstavlja srednjovekovno muzičko nasleđe, tokom tri dana nastupića naši i strani umetnici, između ostalih Divna Ljubojević, ansambl Kasiopea iz Nemačke i Kapela Karniola iz Slovenije.

U Biblioteci grada Beograda biće predstavljena izdanja Matice srpske o kojima će govoriti Dragan Stanić i Branko Bešlin.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo neke od učesnika 16. Međunarodnog kongresa slavista koji je u Beogradu okupio oko 1.200 učesnika iz 43 zemlje.

Koncertna promocija najnovijeg albuma britanske zvezde Džesi Ver zakazana je za ponedeljak, 27. avgusta, u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Predstavljamo vam kraljicu britanskog soula, kako je nazivaju u medijima, koja prvi put nastupa u Srbiji.

U Parizu je predstavljena specijalna aplikacija za pametne mobilne telefone uz pomoć koje posetioci crkve Sen Šapel mogu da analiziraju složene detalje čuvenog vitraža, visokog 30 metara ove crkve iz 13. veka.

Gost Kulturnog dnevnika je kompozitor Zoran Hristić.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar