Dah smrti

Gibraltar. Dok se elitna klasa britanske obaveštajne službe "00" nalazi na redovnoj vežbi, neprijateljski agenti ubacuju se u njene redove ubijajući jednog po jednog obaveštajca. (The Living Daylights, 1987)

Poslednji od njih, Džejms Bond, uspe da eliminiše svoje nesuđene ubice i nađe u Bratislavi kako bi pomogao sovjetskom generalu Georgiju Koskovu da prebegne na Zapad.

Sovjetska strana zna za generalov plan, pa angažuje lepu violončelistkinju, a zapravo snajperistkinju Karu Milovi da ga ubije pri begu. U tome je spreči upravo Bond, a general stigne u Veliku Britaniju s informacijama o tajnom planu Varšavskog ugovora o likvidaciji ključnih ljudi američke i britanske obaveštajne službe koje je osmislio još jedan sovjetski general - Leonid Puškin.

Međutim, Koskova uskoro otmu, a zadatak otkrivanja ko ga je i zašto oteo dobija upravo Bond. U operaciji koja će ga ponovno povezati s Karom, kao i s američkim preprodavačem oružja Bredom Vitakerom i avganistanskim borcem za slobodu Kamranom Šahom, Bond će razotkriti dvostruku igru u koju su ga uvukli neprijatelji, ali i navodni saveznici....

Uloge: Timoti Dalton, Marijam d'Abo, Džon Don Bejker, Jeren Krabe...

Režija: Džon Glen

broj komentara 0 pošalji komentar