Kulturni dnevnik

"Balkanski špijun" Dušana Kovačevića, prva je dramska premijera u 150. sezoni Narodnog pozorišta u Beogradu. Gost Kulturnog dnevnika je rediteljka predstave Tatjana Mandić Rigonat.

Završen je 52. BITEF. O festivalu, u rubrici Reč kritike.

U emisiji i o odnosu prema kulturnoj baštini, incidentu na izložbi Marine Abramović u muzeju u Firenci, obnovljenoj sceni Kraljevske opere u Londonu, o događajima iz kulture koji su obeležili vikend za nama i o onome što publiku očekuje tokom ove nedelje.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Snežana Stamenković Jojić

Realizator: Maja Mandić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]