Zrno utehe

Zrno utehe nastavlja žestoke avanture Džejmsa Bonda iz filma Kazino rojal. Nakon što ga je izneverila Vesper, žena koju je voleo, 007 se bori protiv potrebe da najnoviju misiju pretvori u lični osvetnički pohod. (Quantum of Solace, 2008)

Sledeći svoju odlučnost da isteraju istinu na videlo, Bond i M saslušavaju g. Vajta koji otkriva da je organizacija koja je ucenjivala Vesper daleko složenija i opasnija nego što je iko pretpostavljao.

Forenzički obaveštajci povezuju izdajnika iz MI6 sa računom uz banci na Haitiju gde slučaj zamene identiteta dovodi u vezu Bonda sa lepom ali opasnom Kamilom ženom koja vodi sopstveni osvetnički pohod. Kamil dovodi Bonda pravo ka Dominiku Grinu, surovog biznismena i velikog moćnika u tajanstvenoj organizaciji. Na misiji koja ga odvodi u Australiju, Italiju i Južnu Ameriku, Bond otkriva da je Grin skovao zaveru da preuzme kontrolu nad najvažnijih svetskim prirodnim resursima i da se dogovara sa proteranim generalom Medranom.

Koristeći svoje saradnike u organizaciji, i manipulišući svojim snažnim vezama u CIA, Grin obećava da će zbaciti postojeću vlast u latinoameričkoj državi i dati generalu vlast u zemlji u zamenu za naizgled pusto parče zemljišta. U minskom polju sačinjenom od izdaja, ubistava i prevara, Bond se udružuje sa starim prijateljima u borbi za otkrivanje istine. Dok je sve bliži pronalasku čoveka koji je odgovoran za izdaju Vesper, 007 mora da bude korak ispred CIA, terorista, pa čak i M, kako bi osujetio Grinov mračan plan i zaustavio njegovu organizaciju.

Uloge: Danijel Krejg, Džudi Denč, Džesper Kristensen, Olga Kirilenko, Matje Amalrik, Hoakin Kosio...

Režija: Mark Forster

broj komentara 0 pošalji komentar