Specijalno vaspitanje

Petar Antić - Trta živi sa majkom u velikom siromaštvu pa hranu i novac nabavlja krađom. (1977)

Policajac Cane blagonaklon je prema malom džeparošu ali nakon što su mu uhapsili majku, Trtu su odveli u popravni dom. U popravnom domu stanje je haotično, tuče i podmetanja svakodnevica su štićenika. Ali u dom dolazi novi Vaspitač, Žarko Munižaba sa malo drugačijim metodama rada.

Munižabina koncentracija posebno je okrenuta štićeniku Ljupčetu koji od majčine smrti ne govori. Munižaba dolazi u sukob sa direktorom škole, a i sa psihologinjom, ali ne odustaje od svog prevaspitavanja. Munižabine metode se sastoje, među ostalim, i od fizičkog kažnjavanja, ali opet puno se više brine za svoje štićenike od ostalih vaspitača te im dopušta slobodno vreme.

Trta i Ljupče biće osumnjičeni da su ukrali novac iz stana Ljupčetove simpatije, ali kako nisu krivi, a u strahu da će biti svejedno optuženi, beže s ukradenim autom. Beg završava tragično...

Uloge: Slavko Štimac, Bekim Fehmiju, Aleksandar Berček, Ljubiša Samardžić...

Režija: Goran Marković

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. okt 2018, 05:30) - Goran [neregistrovani]

Kinoteka

Nadam se da su svi filmovi koji su nedavno restaurirani ustupljeni RTS-u pa da mozemo da gledamo sveze kopije.

(nedelja, 07. okt 2018, 19:48) - Martin [neregistrovani]

Super

Film kao i Simjanoviceva muzika su predivni. Gledao sam ga vise puta i nije mi dosadio. Tema je savremena i moze da se svrsta i u danasnje vreme. Van vremenski film.