Pazi dinamit!

Huan Miranda je meksički seljak koji je postao bandit. Njegova porodica čini jezgro njegove bande. Džon Malori, član IRA-e, stručnjak je za eksplozive. Huan je zainteresovan da nekako preživi, a Džon ima ideološke motive. (A Fistful of Dynamite, 1971)

Sreću se u Meksiku i planiraju da zajedno pljačkaju banke. Džonov borbeni poklič je: "Sagni se, budalo!" Na zahtev doktora Viljege, putujućeg revolucionara, on prihvata da pomogne u miniranju lokalne banke. Ali na Huanov užas (a Džonovo oduševljenje) ispostavlja se da je banka u stvari zatvor. Eksplozija oslobađa revolucionare koji su zarobljeni u njemu.

Iznenadno, Huan i Džon postaju heroji revolucije! Huan bi, naravno, radije da dobije novac. Ubrzo, vladine trupe, predvođene brutalnim pukovnikom Gutijerezom, kreću za njima. Huana zarobljavaju. Ali, trenutak pred njegovo pogubljenje, Džon će čuti poznati poklič: "Sagni se, budalo!" i s dinamitom u ruci, dolazi da ga spasi.

I ponovo, Huan, nevoljni revolucionar, postaje slobodan. Ponovo, sasvim slučajno, biva uvučen u revoluciju. Boriće se zadivljujuće i ubiti tiranina, guvernera Don Haimea i, sa Džonom uz sebe, povesti seljake u konačni obračun protiv Gutijereza i njegovih vojnika.

Uloge: Džejms Kobern, Rod Stajger, Marija Monti, Rik Batalja...

Režija: Serđo Leone

broj komentara 0 pošalji komentar