Kulturni dnevnik

Festival savremenog nemačkog filma Gete Fest otvoren je u Beogradu. Tokom festivala biće prikazano deset nagrađivanih i zapaženih filmova objedinjenih sloganom Normalan život?, koji održava zapitanost nemačkih reditelja nad aktuelnim temama u društvu.

U okviru četvrte sezone ciklusa koncerata Kolarac tvoj svet muzike, beogradskoj publici se predstavio Kiparski simfonijski orkestar sa solistom Siprijanom Kacarisom na klaviru. Nova knjiga Život bez kraja francuskog pisca Frederika Begbedea je roman koji liči na filozofsku raspravu. Otkrivajući iskonski strah od smrti i želju za životom bez kraja, Begbede nas uvodi u transhumanizam - novu nauku o budućnosti koja je već počela, polemišući sa njom. Na krilima uspeha koji je ostvario film La La Land, reditelj Damijen Šazel i glumac Rajan Gosling ponovo udružuju snage u filmu Prvi čovek na mesecu, koji prikazuje priču o Nasinoj misiji sletanja na Mesec. U londonskom Barbikenu otvorena je izložba posvećena čuvenim parovima dvadesetog veka. Umetnost, intimnost i avangarda, kako glasi podnaslov izložbe, govori o umetnicima koji su obeležili vek za nama. Druga po redu manifestacija Dani Smiljane Mandukić biće održana od 17. do 21. oktobra. Tim povodom, gošća Kulturnog dnevnika je Sanja Krsmanović Tasić, rediteljka.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Goran Tomić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]