Kulturni dnevnik

U sklopu obeležavanja Dana korejske kulture 2018, koji traju od septembra do kraja oktobra  pod sloganom "Upoznajmo se bliže", a u okviru Bemusa, u Kolarčevoj zadužbini nastupiće violinista Edvin Kim I pijanistkinja Natalija Mladenović.

Plesnu predstavu "San letnje noći" , koreografa isidore Stanišić, posle premijere na Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u julu, večeras će premijerno moći da pogleda  beogradska publika u BITEF teatru.

U okviru 57. Oktobarskog salona „Čudo kakofonije", sutra će se održati tri performansa na tri različite lokacije u Beogradu, a kao uvod u Dan performansa večeras će u Galeriji Artget biti održan razgovor sa umetnikom Rašom Todosijevićem i Simonom Kastetsom, direktorom Švajcarskog instituta, kao i promocija knjige FADE IN  koju je je objavio Balkan Projects uz podršku Švajcarskog instituta.

 

U Rimu je otvorena izložba "Primitivna umetnost u skulpturi dvadesetog veka. Djakometi, Pikaso i ostali". Krepki, divlji stil Afrike i Okeanije  sa svojim geometrijskim apstrakcijama  iz osnove je promenio umetnost Zapadnag sveta, stvarajući plodno tle za radjanje kubizma.

U Nacionalnom muzeju u glavnom gradu Meksika izložen je jedan od najstarijih dokumenata iz vremena pre dolaska španskih kolonizatora. Knjiga Maja, kažu arheolozi, doprineće da se obogate saznanja o životu tog naroda Južne Amerike i jednoj od nastarijih civilizacija čovečanstva.

Gost Kulturnog dnevnika je slikar i pisac Mileta Prodanović, od 1. oktobra novi rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić

Realizator: Maja Mandić

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]