Kulturni dnevnik

U Kulturnom dnevniku sećamo se blistave karijere velike glumice Milene Dravić koja nas je napustila.

U Zaječaru je u okviru manifestacije "Dani Zorana Radmilovića" odigrana predstava "Ustav Republike Hrvatske" u izvođenju Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Na maloj sceni Narodnog pozorišta u Nišu premijerno je izvedena predstava "Slikarke" po tekstu Hrisitine Mitić u režiji Stevana Bodrože.

U Narodnom pozorištu u Beogradu završen je 22. Festival koreografskih minijatura.

Od 21. oktobra na Prvom programu RTS-a počinje emitovanje igrane dramske serije "Koreni", nastale prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića,  za koju je scenario napisao Đorđe Milosavljević a seriju režirao Ivan Živković.

Narodno pozorište u Beogradu danas je saopštilo da je na osnovu Statuta i ovlašćenja upravnika, Dejan Savić doneo odluku da prvi čovek Dramskog sektora bude reditelj Jug Radivojević a primadona Opere sopran Jasmina Trumbetaš Petrović vodiće ovaj scenski sektor.

U Londonu je britanskom piscu japanskog porekla, nobelovcu, Kazuu Išiguru, uručen orden "Red izlazećeg sunca", jedno od najvećih priznanja u Japanu. Dodeljuje se pojedincima za izuzetna dostignuća i za promovisanje japanske kulture u svetu.

Gost Kulturnog dnevnika je Boris Miljković, autor serijala "Put u budućnost", koji možete gledati večeras u 00.15 na Prvom programu RTS-a.

Urednik Lidija Božić
Montažer Branislav Popović
Realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]