Oko ekonomije: Saga o legalizaciji

Da li je došao kraj divljoj gradnji?

Kako se povećao broj zgrada i kuća koje su građene nelegalno, tako su se i menjali i zakoni kojima se pokušalo tom problemu stati na kraj. Nakon deceniju i po - epilog je milion nelegalnih stambenih objekata i sedam zakona protiv divlje gradnje.

Poslednji - Zakon o ozakonjenju donet je pre dve godine i o njegovim izmenama i dopunama sada se raspravlja u Skupštini Srbije. Cilj - još efikasnija primena.

U čemu se ključne izmene, da li će legalizacija biti brža, da li je problem u papirologiji ili novcu, da li su investitori u pravu kada kažu da je nemoguća misija dobiti građevinsku dozvolu za 28 dana? Ko je više oštećen - građani, jer i dalje moraju da provedu sate i dane tražeći dokaze da je stan koji žele da kupe uknjižen ili opet građani - jer se u budžete njihovih gradova uplaćuje manje novca zbog nelegalne gradnje?

U emisiji Oko ekonomije Izmene Zakona o ozakonjenju predstaviće predlagači iz Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture. Saznaćemo i koje su kritike opozicije, a o problemima u dosadašnjoj praksi ozakonjenja govoriće predstavnici gradova i stručnjaci.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]