Kulturni dnevnik

U okviru BEMUS-a na Kolarcu su nastupili Simfonijski orkestar i Hor RTS, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića. Kao solista, nastupio je tenor Ramon Vargas.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu gostovalo je Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba, sa predstavom Kralj Lir Vilijama Šekspira u režiji Januša Kice, sa Mikijem Manojlovićem u naslovoj ulozi.

Predstava Telo pamti Hleb Teatara premijerno je izvedena na sceni Bitef teatra. Predstava je deo manifestacije Dani Smiljane Mandukić, a koncept, dramaturgiju i režiju potpisuje Sanja Krsmanović Tasić.

Knjiga Homo Deus: Kratka istorija sutrašnjice Juvala Noe Hararija, svojim jedinstvenim stilom opčinila je milione čitalaca širom sveta. U emisiji govorimo o fenomenu koji pokušava da da odgovor na pitanje u kom pravcu će se čovečanstvo nadalje kretati.

Londonski Sotebi je održao, kako se tvrdi, prvu aukciju ikada posvećenu u potpunosti zlatu. Na aukciji, koja je održana danas, našao se zlatni Ferari, zlatna bista Kejt Mos i blistavi Napoleonov tron.

U okviru ciklusa tribina sa temom Kulturna diplomatija Srbije, juče je u Kolarčevoj zadužbini održana tribina o ulozi književnost i knjige u kulturnoj diplomatiji naše zemlje. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Ljiljana Rogač Mijatović, urednik i moderator tribine.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Jovana Filipović

 

broj komentara 0 pošalji komentar