Jutarnji program

Koliko je zagađen vazduh u Srbiji, gde je najkritičnije i kako se boriti protiv toga razgovaram sa Filipom Radovićem, direktorom Agencije za zaštitu životne sredine (član Radne grupe za zaštitu od aerozagađenja) i sa prof. dr Ilijom Andrijevićem, direktorom Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Srbija će 100-godišnjicu pobede obeležiti i velikom vojnom vežbom "Vek pobednika". Narednog vikenda na 10-ak lokacija. Oko 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 600 vozila i 24 vazduhoplova trebalo bi da pokažu spremnost da odgovore na svaku pretnju i sposobnost da zaštite teritorijalni integritet i suverenitet zemlje. Tim povodom gosti Jutarnjeg programa su Željko Petrović, koamnadnt Prve brigade i poptukovnik Milan Elenkov, pilot na MIG-u 29, načelnik Operativnog centra...

Koliko smo obrazovani za industriju 4.0 i budućnost? Koja zanimanja će nestati, koja će se vremenom pojaviti, da li se već zna koja znanja i veštine će biti na ceni u novom vremenu? To su neka od pitanja na koja se očekuju dogovori na BIZIT konferenciji koja sutra počinje u Beogradu.

Samo oni koji u kući imaju nekog ko hrče, znaju kako je ujutru teško ustati. Ali, hrkanje nije samo porodični problem, već, pre svega, zdravstveni. O tome pričamo sa primarijusom Vojislavom Radosavljevićem, načelnikom pulmologije u KBC Bežanijska kosa.

Večeras od 18.55 na stadionu "Rajko Mitić" susret titana, Crvena Zvezda protiv Liverpula. Da li spominjati Jirgena Klopa, igrače, navijače ili istoriju kluba. S druge strane - crveno-beli evropski i svetski prvaci, takođe istorija za respekt. Vladimir Petrović pižon, fudbaler koji na našim prostorima najbolje poznaje ostvski fudbal. Odigrao je za Arsenal 22 utakmice, protiv Liverpula dve utakmice.

Nekoliko minuta brzog ritma, ansambl Kolo za kraj!

urednici emisije: Duško Nikolić, Zorana Živadinović
voditelji: Sanja Dragićević Babić, Dušica Spasić

broj komentara 0 pošalji komentar