Kulturni dnevnik

U Zvezdara teatru 16. novembra biće premijerno izvedena predstava" Ljubav u Savamali " u režiji Darijana Mihajlovića, prema tekstu Ivana M. Lalića gosta Kultrunog dnevnika.

U okviru projekta "Vip Kinoteka", u Jugoslovenskoj kinoteci biće prikazan digitalno restauriran film "Petrijin venac" reditelja Srđana Karanovića.

U Beogradskom Dramskom pozorištu premijerno je izvedena drama Pitera Šefera "Ekvus" u režiji Marka Manojlovića.
U čast ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Zlatna knjiga" Biblioteke Matice srpske, akademika Svetislava Božića,kompozitora i univerzitetskog profesora, u Novom Sadu organizovan je Okrugli sto pod nazivo " Brojanica Svetislava Božića".

U izložbenoj sali nekadašnjeg Oficirskog doma,otvoren je treći "Niški salon:12/2" .Dve kustoske koncepcije prikazuju dela dvanaest umetnika.

U Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu predstavljena je knjiga istoričarke umetnosti dr Jasne Jovanov pod nazivom "Dragan Aleksić - likovne kritike".

Za Kultruni dnevnik govori kompozitor Ivanom Brkljačić povodom premijernog izvođenja njegove kompozicije "Koncert za saksofon i orkestar".
Damnjan-retrospektiva 1965-2018 naziv je izložbe oko dvesta radova iz jedanaest najznačajnijih ciklusa Radomira Damnjanovića Damnjana, koja je otvorena u Muzeju grada Beograda.

U Krokodilovom Centru za savremenu književnost održano je Peto izdanje formata „Lik i delo" pod nazivom "Tajanstveni život Vladislava Bajca".

Sa uglednim književnikom razgovarao je naš kreativni direktor Boris Miljković.

U Parizu je održan godišnji sajam umetnosti, najveća takva smotra u francuskoj prestonici. 45. izdanje je priređeno u Gran Paleu i na pariskim trgovima.

Urednik: Lidija Božić

Montažer: Anika Tesla

Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]