Kulturni dnevnik

Povodom obeležavanja Dana srpske akademije nauka i umetnosti otvoren je Audiovizuelni arhiv i Centar za digitalizaciju SANU. Njen upravnik, Radoslav Zelenović, gost je Kulturnog dnevnika.

140 godina Kolarčeve zadužbine obeleženo je Svečanim skupom, dodelom godišnjih nagrada, koncertom i izložbom fotografija iz arhive.

U Sankt Peterburgu održan je Međunarodni kulturni forum, na kome je učestvovala i delegacija iz Srbije. Dodeljene su i Evropske pozorišne nagrade.

Nagrada za režiju„Bojan Stupica" za 2017. godinu,koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, uručena je Andrašu Urbanu na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

U Trsteniku su, tokom vikenda, održani 35. književni susreti "Savremena srpska proza", na kojima je predstavljen književni portret pisca Vladana Matijevića i održan okrugli sto pod nazivom "Poetika Miodraga Bulatovića i njeni refleksi u savremenoj srpskoj prozi". 

Predstavljamo novu knjigu Maria Vargasa Ljose "Razgovori u Prinstonu", sačinjenu na osnovu snimljenih razgovora sa studentima o književnosti, kulturi i politici.

Vodimo vas u Rim na multimedijalni spektak "Francuski impresionisti od Monea do Sezana". Moderna tehnologija na originalan način obogaćuje stvaralaštvo velikana slikarstva, čija igra svetlosti i fluidnost aktuelnog trenutka u potpunosti obuzimaju posetioca i pretvaraju ga u protagonistu spektakla.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30č. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović

Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]