S Tamarom u akciji

Nenad Maksimović sa suprugom i troje dece živi u srpskom selu Izbica u novopazarskoj banji. Zbog velikih migracija ženske populacije u grad, mnoge neženje iz ovog kraja buduće supruge nalaze u Albaniji. I Nenad se tako pre devet godina oženio sa Mari, koja je primila sve naše običaje, naučila srpski jezik.

Dom petočlane porodice Maksimović je stara porodična kuća u kojoj je Nenad rođen (kao i sva njegova braća) ali je i danas neuslovna, bez kupatila. U međuvremenu, starija braća su se oženila i sebi napravila kuće.

Nenad radi u Javnom komunalnom preduzeću, veoma je vredan a kolege i komšije ga iskreno poštuju i vole. Pre nekoliko godina je podigao kredit i počeo da gradi kuću na seoskom imanju, gde mu živi cela familija. Kuća ima temelje i ozidane prostorije toliko novca je mogao da podigne i otplaćuje rate koje iznose polovinu njegove plate.

Tamarini majstori su uz pomoć Javnog komunalnog preduzeća, Nenadove braće i jedne tesarske firme pomogli da se kuća završi. Tesari su za samo četiri dana uradili kompletan krov, uvedena je voda, sređena kanalizacija kao i instalacije a unutrašnjost i ovog porodičnog doma je kompletno renovirana.

I vreme je ovoga puta išlo na ruku ekipi emisije "S Tamarom u akciji" pa su zbog visokih temperatura za ovo doba godine, uspeli da uspešno završe sve građevinske radove za pet dana.

Pred zimu će porodica Maksimović biti potpuno zbrinuta a domaćica kuće, Mari Maksimović, će prvi put od kada je došla u Srbiju uživati u kući sa kupatilom i kuhinjom.

Novi Pazar karakteriše multikulturalnost srpskog i bošnjačkog stanovništva i to se ogleda u istorijskim spomenicima, arhitekturi, narodnoj tradiciji.

Tamara se potrudila da i ovaj kraj u televizijskoj emisiji predstavi na najlepši mogući način. Zato ćemo videti vredne bošnjačke spomenike kulture, ostatke srednjovekovnog srpskog grada Rasa, manastire Đurđevi Stupovi i Sopoćani i naravno impresivnu planinu Goliju.

Novi Pazar je poznat i po izuzetnim kulinarskim specijalitetima. Zato će Tamara pojedine recepte podeliti sa gledaocima u novoj, devetoj epizodi emisije.

broj komentara 0 pošalji komentar