Kulturni dnevnik

Kulturno nasleđe Srbije, novi modeli istraživanja, prezentacije i zaštite kulturnog nasleđa, teme su naučne konferencije na kojoj je uvodno izlaganje dao prof. dr Darko Tanasković.

Kanadski umetnik Donald Veber, u čijem fokusu su posledice svetske moći, izlaže svoje fotografije u okviru festivala ''Vizualizator''.

Na dan kada se navršava sto godina od ujedinjenja Srba, Hrvata i Slovenaca, biće otvorena izložba ''Dan vredan veka'' u Palati Srbija. Izložba prati nastajanje Jugoslavije i odnos kulturne i intelektualne elite prema ujedinjenju. O izložbi govori gost Kulturnog dnevnika, kustos Radovan Cukić.

Predstavljamo knjigu istoričarke Branke Prpe ''Srpski intelektualci i Jugoslavija 1918-1929''. Za Kulturni dnevnik govore i pisac i filozof Filip Grbić i mlade umetnice, autorke grupne izložbe ''Figura kroz misao''.

U emisiji najavljujemo program ''Nišvil u Beogradu'' i govorimo o drugim događajima koji obeležavaju kulturnu scenu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. 

Urednik: Snežana Stamenković Jojić

Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]