Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je kompozitor Anja Đorđević povodom muzičkog spota koji je realizovan za program RTS 3, a kojim će se na našoj televiziji promovisati umetnička muzika.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu u okviru programa "Sećanje na Nebojšu Glogovca" predstavljena je "Monografija: Nebojša Glogovac" autorke Tatjane Nježić.

Na koncertu iz ciklusa "Premijere", Simfonijski orkestar RTS premijerno je izveo kompoziciju "Usamljeni neboder" Ivane Ognjanović, za simfonijski orkestar i elektroniku.

U Maloj sali Kolarca razgovaralo se o knjizi Dragoslava Simića "Glasom pisana istorija", nastaloj na osnovu zaostavštine serijala radiofonske emisije "Govori da bih te video".

U rubrici Reč kritike, Ana Tasić govori o komediji "Tartif" koja je premijerno izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Somboru. Komad je nastao na osnovu istoimenog Molijerovog dela i autorski je projekat reditelja Igora Vuka Torbice.

Na trećem spratu Njujorške biblioteke izvođačkih umetnosti u Linkoln centru nalazi se najveća i najeklektičnija kolekcija predmeta vezanih za ples. Ove godine taj odsek slavi 75 godina postojanja.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

urednica Dragana Pantić
montaža Anika Tesla
realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar