Kulturni dnevnik

Na 69. Berlinskom festivalu film "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića u programu "Panorama" osvojio je nagradu za najbolji evropski film.Glavnu ulogu u filmu igra glumica Snežana Bogdanović, gost Kulturnog dnevnika.

U Nišu je najavljeno prvo izdanje Festivala balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću", koji će biti održan od 11. do 19. marta u Narodnom pozorištu Niš. 

Dan Beogradskog dramskog pozorišta povod je da se podsetimo blistavih trenutaka i istražimo kako danas funkcioniše ovaj teatar.

U Jugoslovenskoj kinoteci održana je svečana projekcija restaurirane kopije filma "Tri karte za Holivud" iz 1993.godine u režiji Božidara Nikolića.

Objavljena je monografija o "Zastava filmu'', jedinstvenoj filmskoj kući, koja je decenijama predstavljala simbol jugoslovenske i srpske kinematografije.

U Ferari, rodnom gradu italijanskog slikara Đovanija Boldinija, jednog od najistaknutijih predstavnika bel epoka otvorena je izložba portreta ali i kolekcije odeće iz 19.veka. Njegova dela inspirišu i savremene dizajnere. 

Svake večeri, od ponedeljka do petka, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti. 

Urednik: Olivera Milošević

Montaža: Nikola Manić

Realizator: Sanja Redžić

 

broj komentara 0 pošalji komentar