Kulturni dnevnik

Povodom 64. Sterijinog pozorja koje će biti otvoreno 26. maja u Novom Sadu, gost Kulturnog dnevnika je Miroslav Radonjić, direktor Festivala.

O novom filmu Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu", koji je premijerno prikazan na Festivalu u Kanu, izveštava Sandra Perović.

Narodno pozorište u Beogradu je bio domaćin dva događaja, organizovan je simpozijum pod nazivom "World Minds" koji je okupio inovatore, lidere iz sveta nauke, umetnosti i biznisa, a na novoj sceni nacionalnog teatra "Radionica" izvedena je predstava "Mapa izmišljene stvarnosti", koju je po motivima proze Ingmara Bergmana režirao Slobodan Beštić. U Beogradu je otvoren i Festival ilustracije "Ilustrofest". Povodom pet decenija umetničkog rada, muzičar i virtuoz na fruli Bora Dugić, je priredio koncert pod nazivom "Kraljevi frule". Zašto Srbija izdvaja najmanji budžet za kulturu, u odnosu na zemlje u regionu, kao što su Hrvatska i Slovenija? Tim povodom reč kritike ima prof. dr Ana Martinoli.

U Muzeju Mimara u Zagrebu, otvorena je izložba posvećena Dimitriju Popoviću, a u Ljubljani 25. maja počinje 6. Drama-fest, na kojem će biti prikazan izbor najznačajnijih predstava iz regiona.

Urednik Olivera Milošević
Montažer Nikola Manić
Realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]