Oko: Arno Gujon

Kako je došlo do teksta "Srpski duh otpora" na 10 strana u uglednom Figaro magazinu, kako do pretnji posle objavljivanja i šta nam govori to što je ovakav tekst u francuskoj štampi veliki i neočekivani izuzetak.

Srpski duh otpora, naslov je reportaže koja je na deset strana objavljena u uglednom francuskom Figaro magazinu ovog vikenda. Nakon toga, neki duhovi nisu mogli da miruju pa su novinarima i urednicima Figaroa pretili smrću a bez pretnji i uvreda nije prošao ni današnji gost Oka 34-godišnji Francuz ali poslednje četiri godine i Srbin a malo više od toga i Beograđanin.

Njegova humanitarna organizacija: Solidarnost za Kosovo postoji već 15 godina i prikupila je milione evra pomoći pre svega za Srbe na prostorima Kosova i Metohije. Njen predsednik i osnivač na Kosovo, pak ne može da uđe već skoro godinu dana.

Da li ga ta zabrana ili na primer poslednje pretnje i etiketiranja posle teksta u Figaro magazinu potresaju? Kako se boriti protiv ovakvih stvari?

Kako mu izgledaju srpsko francuski odnosi, koji su daleko od negdašnjih kada je Srbija u svom centralnom parku dizala spomenike zahvalnosti Francuskoj? Kako mu deluje današnja Francuska? A kako Srbija? Kako vidi budućnost Kosova i Metohije?

Gost Oka: Arno Gujon
Autor emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]