Kulturni dnevnik

Pod sloganom "Najbolje od svega. Najbolje za sve", od 25.-28. juna u beogradskom Domu omladine održava se 8. Beogradski festival evropske književnosti. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je osnivač festivala Gojko Božović.

U Kulturnom dnevniku prenosimo atmosferu sa premijere predstave "Žene iz Troje" u režiji Nebojše Bradića u Narodnom pozorištu Priština sa sedištem u Gračanici.

Takođe izveštavamo o multimedijalnom projektu Zvezdane Stojmirović pod nazivom "Priča o tvojim precima" u beogradskom Kulturnom centru Grad. Predstavljamo filmove koje će domaća publika gledati na predstojećim letnjim festivalima. U rubrici "Mi u svetu" govorimo o premijeri Verdijeve opere "Otelo", kojom je Bečka državna opera zatvorila ovu sezonu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]