Boris Džonson - konačno premijer

Posle propuštene prilike nakon referenduma o Bregzitu, Džonson je ipak stigao do cilja.

Priča o plavokosoj ambiciji - naziv je od jedne od biografija napisanih o Borisu Džonsonu. Čoveku koji je danas postao lider britanskih konzervativaca i koji će biti novi britanski premijer. Kao poslanik, znao je da kaže - Hilari Klinton me podseća na medicinsku sestru sadistu iz mentalnih bolnica. Kao šef diplomatije poredio je Putina i Hitlera. Ipak, Borisa Džonsona ne treba posmatrati samo kao ekscentrika i kroz britanski humor. Jedan je od najobrazovanijih britanskih političara, i kažu čovek sa jasnim planom. Predstavljamo portret Borisa Džonsona.

U emisiji i o krizi u Grčkoj. Pre godinu dana, Aleksis Cipras je na ostrvu Itaka simbolično poručio da Grčka više nije zavisna od MMF-a. Cipras više nije grčki premijer, na vlast je došla dinastija Micotakis. Ali daleko je dan kada će svet moći da kaže - više ne važi ona izreka Dužan kao Grčka. Samo onaj novac koji je dobila za spas posle krize, Grčka će morati da vraća narednih 40 godina.

Grčka je uspela da izbegne bankrot, ali je zato bankrotirao najslavniji televizijski kuvar Džejmi Oliver. Neki srpski šefovi kuhinja veruju da je televizija od Džejmija Olivera napravila zvezdu, a da je za pravog šefa kuhinje potrebno mnogo više. San svakog kuvara je da pripremi nešto što nikad niko nije spremio. Pogledajte i reportažu o trojici majstora u kuhinji.

Urednik: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]