Kulturni dnevnik

"Artan Lili" je prvi dobitnik regionalne nagrade "Milan Mladenović" za muzičko delo od izuzetnog značaja. Članovi benda su gosti Kulturnog dnevnika.

U emisiji predstavljamo izložbu "Čistač" Marine Abramović, otvorenu u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, četvrti Festival italijanskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci i roman Sali Runi "Normalni ljudi".

Govorimo o Andrićevoj nagradi, izložbi u Domu Vojske posvećenoj Stanislavu Biničkom, 53. Bitefu i Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije. U rubrici "Mi u svetu", Vesna Knežević izveštava sa aktuelne bečke premijere drame "Konje ubijaju, zar ne?", nastale po motivima istoimenog romana američkog pisca Horasa Mekoja, a u režiji našeg Miloša Lolića.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Maja Mandić
Montažer Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]