Oko magazin: Lov na Trampa, strah od Korbina

Početak impičmenta u Vašingtonu i izborne groznice  u Londonu

Danas počinju prva javna saslušanja u sklopu procedure opoziva američkog predsednika Donalda Trampa. Tramp je treći američki predsednik u poslednjih pola veka, posle Niksona i Klintona protiv koga je pokrenut impičment. S obzirom da će saslušanja prenositi televizija neki smatraju da ovo više odgovara Trampu nego demokratama koji su sve ovo pokrenuli. Da li je ovo savremeni Lov na veštice, kako ga naziva američki predsednik ili zapravo pravi početak izborne kampanje u Americi?

Kada su građani Velike Britanije pre pune tri i po godine izglasali Bregzit govorilo se da je to novi britanski Dan nezavisnosti a onda se ispostavilo da je da je to bio Dan neizvesnosti. Bregzit se još nije desio, tri premijera promenila su se od tad a kakve su šanse da dobijemo i četvrtog koji je uz to još i komunista? Najbogatiji Englezi već se ježe na pomisao da Džeremi Korbin ima bilo kakvu šansu da uđe u Dauning strit a ko bi se obradovao ako Laburisti naprave iznenađenje i pobede na izborima 12. decebra?

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]