Oko magazin: Polovni automobili i novi izborni uslovi

Pod kakvim uslovima će se održati izbori 2020. i koja će vozila moći da budu registrovana 2021.

Dinamična nedelja u Skupštini Srbije. Danas je u toku druga runda pregovora vlasti i opozicije uz posredstvo Evropske unije, u utorak se razgovaralo u organizaciji skupštinskog odbora za kulturu i informisanje. Pre tri dana na odboru su govorili i predstavnici najbitnijih medija a danas? Ko je danas došao na sastanak, šta kaže vlast a šta traži opozicija?

Prema proceni Komiteta za bezbednost čak 90 odsto vozila na našim ulicama starije je od 10 godina. A u slučaju strožijeg tehničkog pregleda procene su da bi i do 800 hiljada vozila moglo ostati neregistrovano. Da li je zabrana uvoza određenih tipova motora rešenja? Ili se čistiji vazduh ipak krije u još nekim sistemskim odlukama. Kako su ovaj probelm rešile zemlje u regionu a šta Srbija može da uradi?

Dve decenije je svakog jutra gledao srpsku zastavu jer mu je kancelarija gledala na srpski konzulat na Krfu. Juče je prvi put došao u zvaničnu posetu Beogradu gde je razgovarao sa srpskim kolegama. On je Nikos Dendias, ministar spoljnih poslova Grčke i za Oko magazin je govorio o odnosu naše dve zemlje, o tome kako Nova Demokratija gleda na Prespanski sporazum koji je potpisala Siriza a kako na Makronovu izjavu da je Evropa na ivici propasti a Nato u stanju moždane smrti.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]