Velika iluzija

Omiljeni festival Beograđana od 1994. koji nas je u teška vremena sankcija i izolacije hranio filmovima i donosio drugačiji pogled u svet - Festival autorskog filma, istinske poštovaoce pokretnih slika počastio je 25. put, sa 90 naslova. U Krupnom planu "Velike iluzije" je predsednik Saveta festivala, jedan od vodećih srpskih reditelja čiji opus čine dela koja pripadaju svetu autorskog filma - Srdan Golubović.

Od Rumunije, preko Velike Britanije do Brazila - socijalne drame, savremeni vesterni, neo -noar filmovi koje prikazuje 25. Autorski festival u Beogradu, u fokusu su ovonedeljne Velike iluzije.

Govorimo o provokativnom brazilskom savremenom vesternu "Bakurau" koji potpisuju Kleber Mendonsa Filja i Žulijano Dornelis i o drami o egzistenciji "Žao nam je što smo vas propustili" u režiji neumornog posmatrača položaja radničke klase u društvu, Kena Louča.

O "Dnevniku Diane Budisavljević"- iz rakursa kritičara Đorđa Bajića.

Tema rubrike "Premotavanje", je opus Aleksandra Saše Petrovića, povodom 90 godina od rođenja i 25 godina od smrti velikog reditelja čije ime, od 1995. nosi "Gran pri" Festivala autorskog filma.

U "Kontraplanu" sa jednim od osnivača rumunskog novog talasa - rediteljem Korneliju Porumbojuom.

Autor i urednik: Sandra Perović

Saradnici: Selina Lovren Aksentić, Jelena Carević, Zoran Janković

Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić

broj komentara 0 pošalji komentar