Kulturni dnevnik

Pripremajući ovo izdanje Kulturnog dnevnika bili smo u Madlenianumu, na premijeri predstave "Nana", rađenoj po romanu Emila Zole u režiji Ivane Vujić, posetili smo 25. izdanje Festivala autorskog filma na kojem će biti prikazana i nova domaća ostvarenja, zabeležili koncert Katarine Jovanović i Dejana Sinadinovića, koji su u okviru ovogodišnjeg muzičkog festivala Bunt interpretirali dela Franca Šuberta.

U Subotici pratimo 11. Dezire pozorišni festival. Bili smo i na koncertu Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista, sa kojim je nastupio i gitarista Vlatko Stefanovski.

Otkrivamo ime dobitnika Nagrade "Beskrajni plavi krug", koju za najbolji roman dodeljuje Matica srpska. Predstavljamo hrvatskog dramskog pisca Matu Matišića, koji je povodom premijere predstave po njegovom komadu "Fine mrtve devojke" bio u Beogradskom dramskom pozorištu.

Vodimo vas u Pariz, gde čuvena knjižara "Šekspir end kompani'' slavi svoj stoti rođendan.

Gosti su italijanski kustosi - istoričarka umetnosti Ilarija Marota i grafički dizajner Andrea Bačin, izdavači mađunarodnog časopisa za savremenu umetnost i selektori 58. Oktobarskog salona.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Olivera Milošević
Realizator Maja Mandić
Montažer Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]