Kulturni dnevnik

Povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC, 13. decembra u Galeriji SANU, biće otvorena izložba "Duhovno i kulturno blago manastira Studenice - drevnost, postojanost, savremenost". Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je prof. dr Miodrag Marković, dopisni član SANU i autor izložbe.

U Kragujevcu je svečano otvoren Legat velikog umetnika Nikole Koke Jankovića, a u Gračanici 5. Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival.

U Centru za kulturnu dekontaminaciju predstavljena je knjiga "Bogdan Bogdanović Biblioteka Beograd. Biblioteka arhitekte" grupe autora, koju prati izložba fotografija Volfganga Talera.

U Domu kulture Studentski grad otvoren je Festival alternativnog međunarodnog filma i videa, a u Jugoslovenskoj kinoteci decembarskim projekcijama obeležavaju se jubileji klasika 80 godina filma "Prohujalo sa vihorom" i 60 godina od premijere filma "Ben Hur".

U Kulturnom dnevniku predstavljamo izložbu posvećenu ocu savremene arhitekture Santjagu Kalatravi koja je, pod nazivom "Kalatrava pod svetlima Napulja", otvorena u Napulju, u Italiji. 

Urednik: Svetlana Ilić
Montažer: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar