Studio 6: Nebograd, prenos

Projekat Novi kompozitori i nova lirika sinkretičkog je i performativnog karaktera, i kao takav kombinuje muziku i književnost. Fokusiran je na uspostavljanje kontinuiteta u saradnji između savremenih autora.

Kombinovanjem literarnih, muzičkih i izvođačkih veština kreira se originalan umetnički program. Dijalog između kompozitora i pesnika nastao je iz napora da se savremeno stvaralaštvo mladih autora predstavi publici u autentičnom ruhu. Od februara 2016. osmišljeno je jedanaest originalnih nastupa, koji su izvođeni u beogradskoj galeriji Polet, atrijumu Narodne biblioteke Srbije, na festivalu Dev9t, u okviru kulturnog programa Izbliza i prisno, na Međunarodnom festivalu orgulja Dies organorum, na festivalu Svetski dan(i) poezije 2017 i na festivalu Tpgni se! Poezija.
Nebograd je neprofitno udruženje osnovano u Beogradu 2012. godine i zalaže se za neformalno obrazovanje i alternativne pristupe prenošenju znanja, preko muzike i drugih umetnosti. Projekti uvek kombinuju umetnost i edukaciju - eksperte i lokalnu zajednicu, na obostranu korist i uz međusobnu razmenu iskustva.
Autorski i urednički tim: Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović i Nevena Popović
Dizajn zvuka: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Režija: Ivan Milanović

repriza, 17. april u 05:00 i 13:00

broj komentara 0 pošalji komentar