Bez limita: Denis Macujev

U okviru ciklusa Velikani muzičke scene u sali Kolarčeve zadužbine, nedavno je solistički resital održao ruski pijanista Denis Macujev. Muzička redakcija RTS-a snimila je ceo njegov nastup, ali je imala i privilegiju da snimi i posebnu emisiju sa ovim umetnikom.

Poznat i slavan posle pobede na 11. međunarodnom konkursu Čajkovski u Moskvi 1998. Denis Macujev, Sibirski Medved kako ga od milošte zovu (rođen 1975. u Irkutsku) pripada generaciji svetskih pijanista koji nastupaju sa najvećim dirigentima i orkestrima, u svim prestižnim svetskim salama. Njegovi afiniteti prema virtuoznom repertoaru ruske i svetske literature uživaju poštovanje zahvaljujući nagrađivanim snimcima i interpretacijama dela Rahmanjinova i Lista.
U emisiji Bez limita, Denis Macujev je govorio i koliko mu znači nastup u Beogradu, kako izgleda život pijaniste koji svira skoro 200 koncerata godišnje, koliko mu džez pomaže u interpretacijama klasične muzike, ko su mu najstroži kritičari, šta može da ga iznervira dok svira...
Emisiju relazovali snimatelji Tomislav Ivanović i Slobodan Grče, montaža Davor Bosankić, autor Marina Nikolić.

repriza, 22. maj u 00:45 i 08:45

broj komentara 0 pošalji komentar