Studio 6: Nova srpska muzika za violončelo

Projekat Nova srpska muzika za violončelo prvenstveno je nastao iz ideje da srpska stvaralačka scena ostavi trag našeg vremena na jedan specifičan način, preko glasa violončela, instrumenta sposobnog za ispoljavanje najrazličitijih ljudskih emocija, zahvaljujući brojnim izražajnim sredstvima koje poseduje.

Sa svakim od autora Nemanja Stanković ima posebnu vezu, a prema njihovom radu gaji veliko poštovanje. Na programu su premijere dela Anje Đorđević, Dragane S. Jovanović, Ognjena Bogdanovića, Nataše Bogojević i Predraga Radisavljevića. Kao izvođači učestvuju umetnici i prijatelji Maja Mihić (klavir), Tijana Milošević (violina) i Nikola Peković (harmonika). Svi zajedno predstaviće Novu srpsku muziku za violončelo, nove kompozicije koje ovim nastupom tek otpočinju svoj život i ostaju zabeležene za neke buduće generacije.
Koncerti u Studiju 6 Radio Beograda, jedinstven su format, na kojima je moguće i prisustvo publike. Uživo se prenose jednom mesečno i RTS 3 direktno prenosi uključenje u živo radijsko emitovanje koncerata.

Uredničko-autorski tim emisije Studio 6: Nevena Popović, Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević
Tonska režija Zoran Marić
Direktor fotografije Igor Milićević
Reditelj Ivan Vanja Milanović

repriza, 30. maj u 04:00 i 12:00 

broj komentara 0 pošalji komentar