Studio 6: LP Duo

LP Duo - Sonja Lončar i Andrija Pavlović u Studiju 6 sa programom posvećenim kompozicijama za analogne sintisajzere i klavire.

LP duo je oformljen 2004. godine i jedan je od naših najuspešnijih ansambala. 
Nakon završenih osnovnih studija klavira i postdiplomskih studija klavirskog dua na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, završili su master i Konzertexamen (KEX) studije sa najvišim ocenama na Visokoj školi za muziku i pozorište u Roštoku (Nemačka) u klasi prof. Hans-Petera i Folkera Štencla.
Kao solisti ili članovi klavirskog dua, do sada su osvojili više od 30 nagrada na međunarodnim takmičenjima. Održali su uspešne koncertne turneje u Srbiji, Holandiji, Finskoj, Danskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, San Marinu, Poljskoj, Italiji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, SAD-u. Takođe su održali i humanitarni koncert za UNICEF u Nemačkoj i nastupali u čuvenom Karnegi holu u Njujorku.
Izveli su više od 30 dela domaćih i inostranih kompozitora savremene muzike. Neka od ovih izvođenja bile su svetske premijere i mnoge od ovih kompozicija njima su posvećene.
Krajem 2009. godine u Hrvatskoj je izdat CD sa delima kompozitora Ivane Stefanović i Ive Josipovića u izdanju HDS-a Zagreb i Jugokoncerta Beograd, na kojem su LP Duo izveli i snimili kompoziciju Dernek Ive Josipovića.
Sonja Lončar radi kao docent Fakulteta muzičke umetnosti, a Andrija Pavlović je docent Nove akademije u Beogradu.
Autorski i urednički tim: Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović i Nevena Popović
Dizajn zvuka Zoran Marić, direktor fotografije Igor Milićević, režija Ivan Milanović

repriza, 03. jun u 05:20 i 13:20 

broj komentara 0 pošalji komentar