Veliki pisci na malim ekranima 2. deo

Urednik emisije Veliki pisci na malim ekranima, Aleksandar Gatalica, pozvao je ponovo na ekran dvadeset jednog velikog srpskog pisca, od Skendera Kulenovića do Dragana Jovanovića Danilova i ponovo se setio neprolaznih svedočanstava o njihovom radu. Dve emisije nastale su od kolažiranja najupečatljivijih iskaza (njih preko sedamdeset).

Kako su pisali, čemu su se nadali, da li su mislili i računali na čitaoce ili ne, jesu li se više oslanjali na cigaretu ili na svoju pisaću mašinu, kako su zamišljali svoje delo kroz pedeset godina - sve su to pitanja na koje su odgovore davali Ivo Andrić, Dragoslav Mihajlović, Slobodan Selenić, Milorad Pavić, Svetlana Velmar-Janković, Ljubomir Simović, Milovan Danojlić i mnogi drugi.
Emisija Veliki pisci na malim ekranima retrospektiva je i mnogih TV tehnika: od lavalijer mikrofona oko vrata Meše Selimovića, do raznih tehnika snimanja i formata slike u 4:3 i 16:9 formatu.

Fotografija: Dragan Stanojković, obrada slike Milica Živojinović, obrada zvuka Aleksandar Zoričić, reditelj Nenad Krkelić, urednik i voditelj Aleksandar Gatalica.

repriza, 07. jun u 02:35 i 10:35 

broj komentara 0 pošalji komentar