Stranac u Srbiji: Greg de Kjur

Tema Crni talas jugoslovenske kinematografije šezdesetih i sedamdesetih godina, privukla je američkog studenta Grega de Kjura da dođe pre deset godina u Beograd, da joj se posveti i na Fakultetu dramskih umetnosti odbrani doktorsku disertaciju, i to na srpskom jeziku.

Prošle godine De Kjur je bio u centru pažnje kulturne i filmske javnosti kao selektor desetog jubilarnog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, koji se prikazuje od 8. do 15. maja u Beogradu.
U emisiji će govoriti kako je birao filmove za međunarodni takmičarski program i koje su novine na ovogodišnjem festivalu, na kome je prikazano 89 filmova u međunarodnom i domaćem takmičarskom programu.
O svom radu, putovanjima, zadovoljstvu što je upoznao velika imena srpske kinematografije, o zahvalnosti i vezanosti za institucije koje su mu pružile gostoprimstvo po dolasku u Beograd, kao što su: Fakultet dramskih umetnosti, Akademski filmski centar u Domu kulture Studentski grad, Jugoslovenska kinoteka i Biblioteka Jugoslovenske kinoteke, govoriće Greg de Kjur u ovom izdanju emisije Stranac u Srbiji.
Autor i urednik: Ranka Jakšić
Snimatelj: Dragan Stanojković
Montažer: Milica Živojinović

repriza, 09. jun u 03:58 i  11:58

broj komentara 0 pošalji komentar