Književni dijalog: Radovan Beli Marković

U polučasovnim emisijama serijala Književni dijalog, Aleksandar Gatalica, pisac i novinar, postavlja pitanja na koja pisci najčešće dosad nisu davali odgovore. Kako pišu, kakve su im nedoumice tokom stvaralačkog procesa, u kakvim su odnosima prema junacima, kako gledaju na sebe kao pisce, da li razmišljaju o čitaocima tokom stvaralačkog procesa - samo su neka od pitanja koja pokreću ovi razgovori.

Emisija Književni dijalog otud nije samo običan intervju, već uvek razgovor dvojice pisaca gde su oba sagovornika ravnopravna i zajednički pokušavaju da stignu do odgovora na pitanja koja su od suštinskog značaja za književnost.
Današnja emisija je posvećena Radovanu Belom Markoviću i snimljena je u Hramu Svetog Đorđa u njegovim rodnim i već mitskim Ćelijama. Marković govori o tome kako je čitav svoj kolubarski kraj prebacio u mit, kako piše, kakav mu je odnos prema književnim svrstavanjima među realiste odnosno postmoderniste, a iznad svega koliko poštuje knjigu, svako crno slovo na papiru i svaku pismenicu.
Autor i urednik: Aleksandar Gatalica

repriza, 13. avgust u 04:00 i 12:00

broj komentara 0 pošalji komentar