Studio 6: Nebograd

U emisiji STUDIO 6 predstavljamo se udruženje Nebograd sa svojim projektom Novi kompozitori i nova lirika. U pitanju je sinkretički i performativni nastup koji kombinuje muziku i književnost. Fokusiran je na uspostavljanje kontinuiteta u saradnji između savremenih autora - kompozitora mlađe generacije Luke Čubrila, Matije Anđelkovića, Vladimira Koraća i savremenih pesnika sa domaće i internacionalne scene. 

Dijalog između kompozitora i pesnika nastao je iz napora da se savremeno stvaralaštvo mladih autora predstavi publici u autentičnom ruhu. Od februara 2016. osmišljeno je jedanaest originalnih nastupa, koji su izvođeni u beogradskoj galeriji Polet, atrijumu Narodne biblioteke Srbije, na festivalu Devet, u okviru kulturnog programa Izbliza i prisno, na Međunarodnom festivalu orgulja Dies organorum, na festivalu Svetski dan(i) poezije 2017 i na festivalu Trgni se! Poezija.
Nebograd je neprofitno udruženje osnovano u Beogradu 2012. godine i zalaže se za neformalno obrazovanje i alternativne pristupe prenošenju znanja, preko muzike i drugih umetnosti. Projekti uvek kombinuju umetnost i edukaciju - eksperte i lokalnu zajednicu, na obostranu korist i uz međusobnu razmenu iskustva.
Autorski i urednički tim: Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović i Nevena Popović
Dizajn zvuka: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Režija: Ivan Milanović

repriza, 15. avgust u 00:05 i 08:05

broj komentara 0 pošalji komentar